Matjasy w cieście

Zamiast szpinak możesz do ciasta dodać liście bazylii

DRUKUJ PRZEPIS
Matjasy w cieście
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 615 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 filetów śledziowych matjas
  • szklanka mleka
  • 10 dag liści świeżego szpinaku
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • szklanka śmietany kremówki
  • 1/2 szklanki wody
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 3/4 szklanki mąki krupczatki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Śledzie z korzennym aromatem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Filety śledziowe opłucz, zalej mlekiem, odstaw na 4 godziny, odsącz.
  2. Liście szpinaku opłucz, porwij na kawałki, zmiksuj z jajkami, mąką, śmietaną, wodą i przyprawami na gładkie ciasto.
  3. Filety przekrój na pół, panieruj w mące. Zanurz w cieście i smaż na głębokim oleju na złoty kolor.
  4. Podawaj z sałatką z ogórka kiszonego, czerwonej papryki, cebulki oraz oliwy.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)