Małże świętego Jakuba

Skosztuj pysznych owoców morza!

DRUKUJ PRZEPIS
Małże świętego Jakuba
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4–5 świeżych truskawek
  • ogórek
  • owoc mango
  • listki świeżej kolendry
  • sok z limonki
  • cukier trzcinowy
  • papryczka chili
  • oliwa
Czosnkowe krewetki w pomidorach i mleku kokosowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Obrane ze skórki ogórek i mango pokroić w drobną kostkę. Dodać truskawki również pokrojone w kostkę, posiekaną kolendrę i chili. Wymieszać z oliwą i sokiem z limonki. Doprawić cukrem trzcinowym do smaku.
  2. Przegrzebki skropione oliwą i oprószone pieprzem zgrillować.
  3. Podawać z salsą na wierzchu.
Restauracja i klub Endorfina,
ul. Foksal 2, Pałac Zamoyskich, Warszawa,
tel. (022) 827 54 11, (022) 826 74 24,
www.endorfinafoksal.pl
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
Urszula/miesiąc temu
ja małże św. Jakuba bardzo lubię ale sama absolutnie nie mam ręki do ich przygotowywania i jeszcze nigdy nie udało mi się tego zrobić naprawdę smacznie, za to najlepsze przegrzebki jakie jadłam zdecydowanie podają w restauracji Pasja w Radomiu, no po prostu niebo w gębie no ale widać że szef kuchni zna się na rzeczy i wgl jeszcze nie zdarzyło mi się u nich jeść czegoś co nie zrobiłoby na mnie pozytywnego wrażenia