Makaron z tuńczykiem

Por pokroić w talary i delikatnie podsmażyć na oliwie, aż stanie się miękki. Dodać tuńczyka i pieprz. Po dalszym podgrzaniu dodać zmiażdżony czosnek. Po chwili wyłączyć gaz i dodać śmietanę. Całość dokładnie wymieszać.

Składniki

  •  

    dwie puszki tuńczyka w sosie własnym
  • jeden duży por
  • olej lub oliwa
  • 200g śmietany
  • czosnek
  • pieprz
  • 400 g makaronu

Sposób przygotowania

Por pokroić w talary i delikatnie podsmażyć na oliwie, aż stanie się miękki.

Dodać tuńczyka i pieprz. Po dalszym podgrzaniu dodać zmiażdżony czosnek. Po chwili wyłączyć gaz i dodać śmietanę.

Całość dokładnie wymieszać. Sosem polać makaron

Do makaronu można dodać starty żółty ser.

Kuchnia Anny Jurksztowicz: makaron z warzywami
SKOMENTUJ (3)
KOMENTARZE (3)
Gość We-Dwoje.pl/5 lat temu
Danie super, szybkie i dobre, ja juz spróbowałam, teraz czekam na męża:)
Gość We-Dwoje.pl/7 lat temu
super przepis;PP
Gość We-Dwoje.pl/7 lat temu
MNIAM :D