Makaron z sosem grzybowym

Na pożywny obiad!

DRUKUJ PRZEPIS
Makaron z sosem grzybowym
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 560 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag makaronu wstążki
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 50 dag grzybów
  • 2 łyżki suszonych pomidorów z oliwy
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • kilka listków świeżej szałwii
  • 5 dag startego żółtego sera
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, pozostaw w cieple.
  2. Cebulę pokrój w krążki, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone grzyby, przesmaż, mieszając. Dodaj pokrojone w paski pomidory, całość podduś, dopraw do smaku. Wlej śmietankę, wymieszaj, zagotuj.
  3. Do sosu włóż ugotowany makaron, wymieszaj, podgrzej. Rozłóż na talerze, posyp startym serem i listkami szałwii. Oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)