Makaron z grzybami

Użyj pappardelle, tagliatelle lub penne!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Makaron z grzybami
serwis prasowy Lubella
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie makaronu (najlepiej pappardelle lub tagliatelle)
  • 300 g grzybów (najlepiej borowików lub podgrzybków)
  • cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • świeży majeranek
  • 100 ml białego wina
  • 200 g masła
  • sól
  • pieprz
  • olej
Kuchnia Anny Jurksztowicz: makaron z warzywami
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić makaron z grzybami!

  1. Makaron gotuj według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Na oleju przesmaż posiekaną cebule i czosnek, następnie dodaj pokrojone grzyby i na dużym ogniu smaż do momentu, aż się zrumienią.
  3. Dopraw solą oraz pieprzem i dodaj majeranek.
  4. Całość zalej winem i czekaj, aż się zredukuje.
  5. Na końcu dodaj zimne masło i szybko mieszaj, by sos zgęstniał.
  6. Makaron połącz z sosem.
Serwis prasowy, Lubella

Dowiedz się więcej o grzybach:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)