Makaron z cukinią i pieczarkami

Najlepiej użyć makaronu świderki!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Makaron z cukinią i pieczarkami
serwis prasowy Biedronki/Gallo
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 125 g pełnoziarnistego makaronu świderki
  • 40 g marchewki
  • 40 g cukinii
  • 40 g pieczarek
  • 90 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Kuchnia Anny Jurksztowicz: makaron z warzywami
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić makaron z cukinią i pieczarkami!

  1. Ugotuj makaron al dente, w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek (około 40 ml) i soli.
  2. Pokrój warzywa w cienkie paseczki.
  3. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Podsmaż na mocno rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek - tak, by nie przywarły do patelni.
  5. Wymieszaj je z ugotowanym makaronem i dopraw odrobiną oliwy.
Materiały prasowe, Biedronka/Gallo

Zobacz też przepisy na spaghetti:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)