Makaron ryżowy z kurą

Makaron ryżowy nie wymaga gotowania. Wystarczy zalać go wrzątkiem i odstawić na kilka minut.

DRUKUJ PRZEPIS
Makaron ryżowy z kurą
Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 520 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 40 dag makaronu ryżowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 40 dag fileta z kurczaka
  • czerwona cebula
  • po pół papryki czerwonej i zielonej
  • cm imbiru
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 garści kiełków, np. słonecznika
  • przyprawa do dań kuchni chińskiej
  • sól
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Makaron ryżowy zalej wrzącą wodą, posól, przykryj, odstaw na 10 min.
  2. Ząbki czosnku pokrój w plasterki, przesmaż na oleju. Dodaj pokrojony w paski filet, zrumień, mieszając. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz paski papryki i posiekany imbir, przesmaż, mieszając.
  3. Podlej sosem sojowym, wymieszaj, dodaj przyprawę, chwilę przesmaż. Na końcu dodaj kiełki. Całość przesmaż, mieszając. Wyłóż na osączony makaron.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)