Łosoś z limonką i sosem chili

Cytrusy i ryba? Nie ma lepszego połączenia!

DRUKUJ PRZEPIS
Łosoś z limonką i sosem chili
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże dzwonka łososia
  • limonka
  • 3 łyżeczki słodkiego sosu chili
  • posiekana papryczka chili
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta mielonego pieprzu
Łosoś faszerowany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Limonkę sparz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij cienko skórkę i pokrój w cienkie paseczki. Z limonki wyciśnij sok.

2. Sos chili połącz z chili, czosnkiem, oliwą, sokiem z limonki i skórką. Dosyp pieprz. Łososia połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj marynatą. Piecz pod mocno rozgrzanym grillem około 10 min. Podawaj z cząstkami limonki oraz ryżem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)