Łosoś w sosie śmietanowym

Najlepiej podawać go z makaronem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Łosoś w sosie śmietanowym
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag makaronu, np. świdry
  • 10 dag sera z niebieską pleśnią
  • 20 dag fileta z łososia bez skóry
  • 350 ml śmietanki kremówki 30%
  • olej do smażenia
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
Łosoś z piekarnika - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na łososia w sosie śmietanowym!

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. Łososia pokrój w sporą kostkę, posól i podsmaż na patelni.
  3. Ser pokrusz na mniejsze kawałki i rozpuść w małym garnku, stale mieszając.
  4. Do rozpuszczonego sera dodaj posiekany czosnek, kremówkę i podgrzewaj, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
  5. Dodaj gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
  6. Sos wymieszaj z łososiem, a następnie połącz z makaronem.

Zobacz inne przepisy na dania z łososiem:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)