Łosoś w cieście francuskim

Z pieczarkami, papryką, ryżem i żółtym serem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Łosoś w cieście francuskim
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag ciasta francuskiego
  • 50 dag filetu z łososia bez skóry
  • 1 i 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 6 plastrów żółtego sera
  • jajko
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
Łosoś ze szpinakiem i słodką śmietanką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na łososia w cieście francuskim!

  1. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż razem z cebulą na maśle.
  3. Dodaj drobno pokrojoną w kostkę paprykę i pół szklanki ryżu.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Wszystko razem wymieszaj.
  6. Ciasto francuskie ułóż na papierze do pieczenia.
  7. Na środku ciasta ułóż warstwę ryżu.
  8. Na niej dwa plastry żółtego sera.
  9. Na nim oprószonego solą i pieprzem łososia. Znów dwa plastry sera i nadzienie pieczarkowe.
  10. Przykryj pozostałym serem i zawiń w ciasto francuskie.
  11. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do nagrzanego piekarnika.
  12. Piecz, aż ciasto się zarumieni, około 30 minut w temperaturze 200 stopni C.

Zobacz inne przepisy na dania z łososiem:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)