Łosoś gotowany

Rybna pychotka!

DRUKUJ PRZEPIS
Łosoś gotowany
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 435 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 porcje fileta z łososia
  • 2 szklanki bulionu rybnego
  • pęczek koperku

Na sos:

  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • płaska łyżka mąki
  • szklanka kremówki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
Łosoś faszerowany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Na dnie garnka połóż koperek i łososia, zalej gorącym bulionem. Przykryj, gotuj 15 min na małym ogniu.
  2. Pokrojoną cebulę zeszklij na maśle. Oprósz ją mąką, mieszając wlej pół szklanki wywaru rybnego i kremówkę.  Duś 3 min, dopraw.  
  3. Rybę podawaj z sosem i jarzynami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)