Leczo z kiełbasą i ziołami

Smaczny i sycący obiad: pyszne leczo z kiełbasą!

Weronika Kwaśniak / miesiąc temu
DRUKUJ PRZEPIS
Leczo z kiełbasą i ziołami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 cukinie
  • bakłażan
  • 3 papryki (różne kolory)
  • 25 dag kiełbasy
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na leczo z kiełbasą i warzywami! To danie najlepiej serwować z pieczywem, ryżem lub kaszą. Ja lubię jeść leczo również z ziemniakami.

  1. Cebulę pokrój w paski, czosnek posiekaj, kiełbaskę pokrój w plasterki.
  2. W garnku rozgrzej olej i smaż na nim cebulę.
  3. Dodaj czosnek, smaż razem.
  4. Kiedy cebula się zeszkli, wrzuć kiełbasę.

Kuskus z cukinią - przepis

  1. W tym czasie pokrój paprykę, cukinię, bakłażana i pomidory.
  2. Po kilku minutach do podsmażonej kiełbasy dorzuć paprykę.
  3. Wszystkie składniki smaż na dużym ogniu, mieszając.
  4. Następnie do garnka dodaj pomidory.

Frytki z cukinii - przepis

  1. Kiedy całość zacznie się gotować, dodaj cukinię, a po 12 minutach bakłażan.
  2. Przykryj garnek i duś na małym ogniu przez 20 minut.
  3. Dopraw i dodaj koncentrat pomidorowy.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)