Kurczę pieczone - przepis

Przedstawiamy najprostszy przepis na pysznego pieczonego kurczaka.
/ 14.02.2013 05:19
DRUKUJ PRZEPIS
Kurczę pieczone - przepis fot. Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 110 min
Ilość kalorii: 400 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kurczak ok. 1,3 kg
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 200 ml białego wytrawnego wina
  • mielona papryka
  • 5 dag masła
  • zioła
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Kurczaka natrzyj solą, pieprzem, papryką i musztardą. Wstaw na noc do lodówki.
  2. Wnętrze skrop winem, włóż do niego posiekane zioła.
  3. Tuszkę włóż do natłuszczonego, żaroodpornego naczynia. Posyp masłem, podlej winem. Piecz ok. godz. w temp. 200 st. C.
DRUKUJ PRZEPIS