Kurczak z ryżem, kolorową papryką i dymką

Lekki i pełen przypraw!

DRUKUJ PRZEPIS
Kurczak z ryżem, kolorową papryką i dymką
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 480 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1,5 szklanki ryżu
  • pierś kurczaka
  • 3 średnie kolorowe papryki
  • 5 dag płatków migdałowych
  • 1/2 pęczka dymki
  • 1/2 łyżeczki kurkumy n ząbek czosnku
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • olej do smażenia
  • mielony pieprz
  • sól
Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ryż ugotuj do miękkości w dużej ilości wody ze szczyptą soli i kurkumą, a następnie starannie odcedź na sicie.
  2. Kurczaka pokrój w kostkę, wymieszaj z sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i pieprzem. Usmaż na oleju. Papryki oczyść z pestek i gniazd nasiennych, po czym pokrój w dużą kostkę. Delikatnie przesmaż na oleju.  Ryż wymieszaj z kurczakiem i papryką. Dopraw do smaku pieprzem. Przełóż na półmisek, posyp uprażonymi płatkami migdałowymi i drobno posiekaną dymką.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)