Kurczak w panierce sezamowej

Najlepiej smakuje podany z ugotowanym na sypko ryżem jaśminowym

DRUKUJ PRZEPIS
Kurczak w panierce sezamowej
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • podwójna pierś kurczaka
  • 1,5 szklanki sezamu
  • pół szklanki mąki
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2–3 jajka
  • łyżeczka curry
  • sól, pieprz

Na jarzynkę:

  • opakowanie mrożonki chińskiej
  • 5 listków kapusty pekińskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka curry
  • sos sojowy
  • pieprz

Dodatki:

  • olej do smażenia
Kurczak po marokańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso opłucz, osusz i pokrój na małe kotlety, delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Kotleciki panieruj w jajku oraz sezamie wymieszanym z obiema mąkami i curry. Usmaż na złoty kolor.
  3. Na dużej patelni rozgrzej 5 łyżek oleju, wsyp mrożonkę, dodaj pokrojoną kapustę, posiekany czosnek. Smaż 5 minut na dużym ogniu. Dopraw curry, sosem sojowym, pieprzem. Podawaj z kotlecikami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)