Kurczak faszerowany warzywami

Przyrządzisz szybki popisowy obiad!

fot. Fotolia

Składniki na kurczaka faszerowanego warzywami:

  • kurczak ok. 1,5 kg
  • 2 średnie cebule
  • 4 kromki bułki
  • pół szklanki śmietany
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 jajka
  • olej
  • sól i pieprz
  • pół torebki mrożonej mieszanki warzywnej

Sposób przygotowania kurczaka faszerowanego warzywami:


  1. Jajka umyć, wbić do miski, rozmącić z musztardą i śmietaną (najlepiej zmiksować), mieszankę warzywną lekko rozmrozić.
  2. Mięso z kurczaka dokładnie umyć, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem.
  3. Kromki bułki pokroić w drobną kostkę, połączyć z przygotowaną wcześniej masą jajeczną, dodać rozmrożone warzywa, przyprawić do smaku solą i pieprzem, starannie wymieszać.
  4. Wnętrze kurczaka wypełnić przyrządzonym nadzieniem, zaszyć bawełnianą nicią lub spiąć grillowymi szpilkami.
  5. Kurczaka faszerowanego warzywami wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200ºC, piec ponad godzinę.

SKOMENTUJ (2)
Kurczak po marokańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (2)
aga/3 lata temu
Najlepszy przepis na faszeroanego kurczaka z warzywami jakikolwiek znalazłam w necie!
Gość/3 lata temu
Bardzo dobry kurczak mi wyszedł .... z tego przepisu ... ;D