Krokiety z owocami sezonowymi

Wykorzystaj maliny, porzeczki, jagody lub truskawki!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Krokiety z owocami sezonowymi
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • szklanka mleka
  • szklanka mąki
  • sok i skórka starta z pomarańczy
  • 2 jajka
  • cukier wanilinowy
  • szczypta soli
  • olej
Na farsz:
  • 2 duże banany
  • 4 łyżki drobnych owoców, np. porzeczki, maliny
  • jajko
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • masło
Krokiety z kapustą i grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na naleśniki z owocami!

  1. Mleko wymieszaj z sokiem, skórką pomarańczową, jajkami.
  2. Wsyp mąkę, szczyptę soli i cukier wanilinowy.
  3. Zmiksuj na gładkie ciasto.
  4. Na lekko natłuszczonej patelni usmaż cztery naleśniki.
  5. Obrane banany pokrój w plasterki, ułóż na środku każdego naleśnika, posyp owocami, naleśniki złóż.
  6. Delikatnie panieruj w jajku i wiórkach kokosowych.
  7. Zrumień na maśle.

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)