Krewetki i sola z grilla

Owoce morza oraz ryby przyrządzone na grillu są wyśmienite! Przekonaj się o tym! Zobacz przepis na krewetki i solę z grilla!

DRUKUJ PRZEPIS
Krewetki i sola z grilla
STOCKFOOD/FREE
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Krewetki:
  • duże krewetki
  • oliwa
  • pieprz cytrynowy
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
Sola:
  • 6 filetów z soli
  • 4 łyżki rozgrzanego masła (konsystencja śmietany)
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Zrobić marynatę z oliwy, pieprzu i przeciśniętego przez praske czosnku. Włożyć krewetki i odstawić na godzinę do lodówki.
  2. Odsączone krewetki ułożyć na tackach aluminiowych do grillowania i piec na rozgrzanym grillu po 3 minuty z każdej strony. Po usunięciu skorupek mocno skropić sokiem cytrynowym.
  3. Rybę opłukać, osuszyć posmarować z obu stron roztopionym masłem, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Ułożyć na rozgrzanym grillu, piec po 4 minuty z każdej strony. Krewetki z grilla przełożyć na ogrzany półmisek, obficie skropić sokiem z cytryny.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)