Kotlety z indyka z mozzarellą

Kotlety z mięsa indyczego można podawać również z grillowanymi plasterkami ananasa.

DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety z indyka z mozzarellą
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 60 dag piersi indyka
  • 4 plastry mozzarelli
  • duży pomidor malinowy
  • 4–5 gałązek oregano

Na marynatę:

  • 100 ml oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • łyżeczka przyprawy do grilla
  • 2–3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Szybkie stir-fry z indykiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Przygotuj marynatę: oliwę wymieszaj sokiem z cytryny. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżeczkę ziołowej przyprawy. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  2. Mięso opłucz, osusz, pokrój ukośnie w poprzek włókien na cztery plastry. Posmaruj marynatą, przykryj i odstaw do lodówki na co najmniej 1–2 godziny.
  3. Usmaż kotlety. Przełóż do brytfanny. Pomidor pokrój na cztery plastry, posyp solą, pieprzem i listkami oregano. Połóż na kotlety. Przykryj plastrami mozzarelli, posmaruj marynatą. Wierzch posyp listkami oregano.
  4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 150 stopni i zapiekaj 10–15 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)