Kotlety mielone z grzybami

Suszone grzyby możesz zastąpić świeżymi pieczarkami. Pamiętaj, aby je drobno posiekać!

DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety mielone z grzybami
Panthermedia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 385 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • garść suszonych grzybów
  • 1 cebulka
  • 1 kajzerka
  • 1 szklanka tartej bułki
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Grzyby umyj, namocz w letniej wodzie, ugotuj. Odciśnij, drobno posiekaj.
  2. Cebulkę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oleju. Kajzerkę namocz w wodzie, dokładnie odciśnij.
  3. Do mięsa dodaj grzyby, cebulkę, odciśniętą bułkę, 2–3 łyżki tartej bułki i jajko. Wyrób masę, przypraw.
  4. Formuj z niej kotlety, panieruj w tartej bułce, smaż na oleju na złoty kolor. Potrzymaj 3–5 min na małym ogniu pod przykryciem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)