Kotlety jajeczne z pieczarkowym farszem

To danie to prawdziwy hit!

Weronika Kwaśniak / 7 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety jajeczne z pieczarkowym farszem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 jajek
  • 3 pieczarki
  • cebula
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • masło
  • sól
  • pieprz
Jajecznica z kurkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kotlety jajeczne z pieczarkami!

  1. Pięć jajek ugotuj na twardo.
  2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  3. Pieczarki i cebulę przesmaż na maśle.
  4. Natkę posiekaj. Jajka, cebulę i pieczarki rozdrobnij w blenderze i wymieszaj z natką pietruszki.
  5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.  
  6. Z farszu formuj kotlety.
  7. Kotlety posmaruj roztrzepanym jajkiem, a następnie posyp bułką tartą.
  8. Na patelni rozgrzej masło i ułóż na nim jajeczne kotlety.
  9. Smaż na złocisty kolor.

Zobacz też kilka innych pomysłów na bezmięsne dania:

Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Babeczki z kaszą gryczaną - przepis
Ravioli ze szpinakiem - przepis
Omlet ze szpinaku - przepis
Jak zrobić naleśniki szpinakowe?

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)