Kotlet de volaille

Mimo wyszukanej nazwy to szybkie, proste w przygotowaniu danie. My polecamy wersję z natką, ale może być też z plastrem sera lub tylko z masłem.

Przygotowanie: 30 min
Porcja: 420 kcal
Koszt porcji: 4,30 zł

Przepis na 2 porcje kotleta de volaille:

  • dwie piersi kurczaka
  • pęczek natki pietruszki
  • plaster masła o grubości 1 cm, ukrojony wzdłuż dłuższego boku kostki
  • 2 jajka
  • 2 czubate łyżki mąki
  • szklanka bułki tartej
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • olej
Na zlecenie Edipresse - przepis z "Pani domu"

Pod kolejnymi zdjęciami znajdziesz następne czynności związane z przepisem na de volaille - przygotuj go z nami krok po kroku!

Zobacz też kilka pomysłów na przekąski:

Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)