Knedle z morelami

Musisz spróbować!

DRUKUJ PRZEPIS
Knedle z morelami
Fotolia
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 10 dag masła
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 dag cukru
  • 25 dag twarożku homogenizowanego
  • 17 dag mąki
  • 8 dojrzałych moreli
  • 8 kostek cukru
  • 5 dag tartej bułki
  • 2 dag cukru pudru
  • sól
Lasagne ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Zmiksować 6 dag masła, cukier, skórkę z cytryny i szczyptę soli. Wsypać mąkę. Dodać ser. Ponownie zmiksować. Umyć morele. Przekroić. Usunąć pestki.
  2. W miejsce pestek ułożyć kostki cukru. Podzielić ciasto na osiem porcji i zawinąć w nie morele. Zakleić. Uformować kulki.
  3. Włożyć do wrzącej wody. Gotować do wypłynięcia knedli na wierzch. Polać roztopionym masłem wymieszanym z uprażoną bułką tartą.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)