Klopsiki z patelni ze Szwecji

Pół godziny i danie, jakim są szwedzkie klopsiki z patelni gotowe! Sprawdź sama!

DRUKUJ PRZEPIS
Klopsiki z patelni ze Szwecji
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 315 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 średnie ugotowane ziemniaki
  • 1 cebula
  • 50 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • masło do smażenia
  • sól
  • pieprz
Wieprzowina ze śliwkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ugotowane ciepłe ziemniaki rozgnieć dokładnie widelcem lub przeciśnij przez praskę. Obraną cebulę zetrzyj na tarce.
  2. Mięso wyrób z ziemniakami, cebulą, jajkiem, musztardą, solą i pieprzem.
  3. Mokrymi dłońmi uformuj małe klopsiki. Kładź je na rozgrzany tłuszcz. Smaż ok. 10 min, poruszając patelnią, by równomiernie usmażyły się ze wszystkich stron.
  4. Poddawaj z ziemniakami, pilkami, pikantnymi sosami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)