Kiełbaski z pikantną glazurą z grilla

Kiełbaski z pikantną glazurą z grilla to ciekawe i pyszne danie. Sprawdź nasz super przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Kiełbaski z pikantną glazurą z grilla
A. Rogalski
Liczba porcji: 8
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 małych białych parzonych kiełbasek
  • 1 cebula
  • 3–4 łyżki marynowanych zielonych oliwek nadziewanych papryką
  • 3–4 gałązki tymianku

Na glazurę:

  • 1/2 szklanki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 5-cm kawałek świeżego imbiru
  • słodka i ostra mielona papryka
  • sól, pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Przygotuj glazurę do smarowania kiełbasek: keczup wymieszaj z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym na drobnej tarce obranym imbirem i dopraw mieloną papryką, pieprzem i solą.
  2. Kiełbaski posmaruj glazurą, nakłuj kilkakrotnie patyczkami do szaszłyków. Ułóż obok siebie i zepnij bambusowymi patyczkami. Pomiędzy kiełbaski powciskaj oliwki. Posmaruj z wierzchu glazurą.
  3. Ułóż na tacce do grillowania razem z plastrami cebuli. Posyp gałązkami tymianku. Piecz nad żarzącymi się węglami na rumiano z obu stron przez 20 minut. W połowie pieczenia kiełbaski obróć i posmaruj glazurą.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)