Kebabczeta

Kebabczeta to pyszne danie z grilla. Wykorzystaj zmieloną wieprzowinę i przygotuj zaskakujące w smaku danie kuchni orientalnej!

DRUKUJ PRZEPIS
Kebabczeta
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag mielonej wieprzowiny
  • 1 cebula
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • mielony kminek
  • mielona papryka
  • sól, pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso wymieszaj z drobno posiekaną cebulą i natką pietruszki. Dopraw do smaku mielonym kminkiem, papryką, solą i pieprzem. Odstaw pod przykryciem do lodówki na 2–3 godziny.
  2. Wilgotnymi dłońmi uformuj niewielkie podłużne kiełbaski. Nadziej je wzdłuż na namoczone w zimnej wodzie bambusowe patyczki do szaszłyków. Posmaruj każdy oliwą. Ułóż na tackach do grillowania.  
  3. Piecz nad żarzącymi się węglami często obracając, aż będą rumiane ze wszystkich stron (około 20 minut).
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/3 lata temu
dobry przepis na wieprzową kebabczetę! będę testować!