Kaszanka zapiekana z jabłkiem

Nietypowa kombinacja smaków!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kaszanka zapiekana z jabłkiem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag kaszanki
  • 2 jabłka
  • 2 małe cebule
  • majeranek
  • oliwa
  • 5 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz
Ciasto z jabłkami i budyniem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kaszankę z jabłkiem!

  1. Jabłko obierz i pokrój w plasterki.
  2. Podsmaż na oliwie.
  3. Natłuść naczynie żaroodporne i połóż warstwę jabłek.
  4. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  5. Usmaż, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Następnie połóż na jabłkach, posyp majerankiem i tymiankiem.
  7. Z kaszanki usuń flak i przesmaż kaszankę na patelni.
  8. Połóż na cebuli.
  9. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp zapiekankę.
  10. Całość zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.

Zobacz inne przepisy z jabłkami:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/rok temu
Ja,pycha....
/rok temu
jezu kto je takie obrzydliwosci, kaszanka z jabłkiem??!?!?!