Kasza jaglana z baleronem

Kasza jaglana z baleronem to dobry pomysł na wykorzystanie mięs, które zostały ci po świętach! Jest szybka w przygotowaniu i pyszna!

DRUKUJ PRZEPIS
Kasza jaglana z baleronem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 55 min
Ilość kalorii: 380 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 6 plastrów baleronu grubości 1, 5 cm (ew. pieczeni)
  • 7 pomidorków koktajlowych
  • łyżeczka soli
  • szczypta kurkumy
  • 2 jajka
  • 3 łyżki startego ostrego sera
  • 1/2 pęczka natki pietruszki  
  • czerwona cebula
  • suszony rozmaryn
  • sól
  • pieprz
  • masło do formy
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Kaszę opłucz na sicie. Przełóż do garnka, zalej 3 szklankami wody, wsyp sól i kurkumę. Gotuj do miękkości pod przykryciem. Przestudź, wymieszaj z jajkami, serem, posiekaną natką. Dopraw pieprzem i rozmarynem.
  2. Foremkę wysmaruj grubo masłem, nałóż kaszę. Plasterki wędliny wciśnij lekko w kaszę, obłóż cebulą pokrojoną w cienkie plasterki i przepołowionymi pomidorkami. Piecz około 25 minut w temp. 200 stopni.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)