Karkówka w ziołach

W majeranku i rozmarynie!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Karkówka w ziołach
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg schabu karkowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki suszonych ziół: majeranek i rozmaryn
  • sól
  • pieprz
Zupa z mięsa - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na karkówkę w ziołach!

  1. Mięso umyj, osusz i nakłuj w kilku miejscach cienkim nożem.
  2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
  3. Wymieszaj z ziołami, łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
  4. Mieszaniną natrzyj schab i odstaw na godzinę do lodówki.
  5. Mięso włóż do foliowego rękawa, wlej 1/2 szklanki wody i zepnij spinaczem.
  6. Połóż na płaskiej blasze i piecz 90 minut w temperaturze 200 stopni C.

Zobacz więcej przepisów na pyszne mięsa:

Szynka z cytryną i ziołami - przepis
Faszerowana pieczeń z indyka - przepis
Polędwiczki z malinami - przepis
Jak zrobić polędwiczki w panierce?

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)