Kapusta zapiekana z ziemniakami

Wypróbuj przepis na kapusta zapiekana z ziemniakami. Danie prosto z pieca!

DRUKUJ PRZEPIS
Kapusta zapiekana z ziemniakami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 80 min
Ilość kalorii: 360 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1,2 kg kiszonej kapusty
  • 1,5 kg ziemniaków pokrojonych w plasterki
  • 2 posiekane cebule
  • 4 marchewki starte na tarce o dużych oczkach
  • 2 szklanki bulionu z kurczaka
  • 6 łyżek masła
  • po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz
  • masło
Zapiekana potrawka z kurczaka - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. W garnku roztop masło. Włóż kapustę, cebulę i marchew. Smaż 10 min. Wlej bulion, wsyp obie papryki, majeranek i pieprz. Duś, aż cały płyn odparuje.
  2. Cztery żaroodporne miseczki wysmaruj masłem. Wyłóż plastrami ziemniaków, oprósz solą, posyp wiórkami masła. Nałóż kapustę, przykryj ziemniakami, dopraw solą, pieprzem. Nałóż kolejną warstwę kapusty i przykryj ziemniakami, posyp masłem. Piecz 60 min w temp. 190 stopni.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)