Kapusta włoska z mięsem

Dodaj też groszek i marchewkę!

Weronika Kwaśniak / 10 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Kapusta włoska z mięsem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 4-6 liści włoskiej kapusty
  • 2 jaja
  • 2 cebule
  • 40 dag mrożonego groszku z marchewką
  • czerstwa bułka
  • łyżeczka soli
  • zmielony biały pieprz
  • łyżka oleju
Gołąbki bez zawijania - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kapustę włoską z mięsem!

  1. Liście kapusty zblanszuj we wrzącej, osolonej wodzie.
  2. Zetnij zgrubienia na liściach.
  3. Cebulę posiekaj.
  4. Bułkę namocz w zimnej wodzie.
  5. Mięso mie­lone wymieszaj z jajkami, cebulą, solą, pieprzem, odciśniętą bułką.
  6. Wyrób gładką masę. Wymieszaj z groszkiem i marchewką.
  7. Okrągłą formę z kominkiem (o średnicy 23 cm) posmaruj olejem i wyłóż liśćmi kapusty.
  8. Na liściach ułóż masę mięsną i przykryj liśćmi.
  9. Formę owiń dokładnie folią aluminiową i wstaw do garnka z wrzącą wodą (nie zanurzaj całej formy tylko do wysokości 3/4).
  10. Gotuj 30 minut pod przykryciem na niewiel­kim ogniu.

Zobacz więcej apetycznych pomysłów:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)