Kapusta w pomidorach i żurawinie

Kapusta w pomidorach i żurawinie to aromatyczne danie z nutką czosnku i ziół.

DRUKUJ PRZEPIS
Kapusta w pomidorach i żurawinie
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 70 min
Ilość kalorii: 250 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • cebula
  • jabłko
  • 6 suszonych polskich śliwek
  • kilka suszonych pomidorów
  • puszka pomidorów
  • 3–4 łyżki żurawiny
  • 3 łyżki oleju
  • kminek
  • majeranek
  • czosnek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
Wigilijna kapusta z grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu, włóż cebulę i smaż kilka chwil na małym ogniu. Dodaj pokrojoną kapustę, obrane i pokrojone na kawałki jabłko, drobno pokrojone śliwki i suszone pomidory, a także kminek, majeranek i posiekany czosnek.
  2. Wlej ocet balsamiczny i 150 ml wody. Duś na małym ogniu ok. 35 min, co jakiś czas mieszając, aż kapusta zmięknie. Następnie dodaj pomidory z puszki i żurawinę. Dopraw danie solą i pieprzem. Duś jeszcze 20 min.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)