Kapusta faszerowana mięsem i papryką

Kapusta faszerowana mięsem i papryką to efektowne danie na niedzielny obiad.

DRUKUJ PRZEPIS
Kapusta faszerowana mięsem i papryką
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 330 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • główka kapusty włoskiej
  • 75 dag mielonej łopatki
  • 3 kolorowe papryki
  • cebula pokrojona w kostkę
  • jajko
  • kajzerka
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 pęczka natki
  • posiekany ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki oregano
  • łyżeczka tymianku
  • papryka: słodka i ostra
  • sól
  • pieprz
Wieprzowina ze śliwkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Kapustę oczyść, wykrój część głąba. Gotuj 5 min we wrzątku, przestudź. Na oleju podsmaż cebulę z papryką. Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Mięso włóż do miski, dodaj jajko, kajzerkę i warzywa. Wsyp zioła, czosnek, sól, pieprz i mieloną paprykę. Wyrób masę.
  2. Kilka liści kapusty odwiń, wykrój część środka. Farszem wypełnij środek kapusty i przestrzenie między odwiniętymi liśćmi. Kapustę zawiń w gazę, włóż do garnka z gorącą wodą. Gotuj pod przykryciem około 45 min.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)