Indyk z pomarańczą

Indyk z pomarańczą to wyśmienity pomysł na niedzielny obiad.

DRUKUJ PRZEPIS
Indyk z pomarańczą
A. Rogaliski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 400 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 sznycle z indyka
  • pomarańcza
  • skórka otarta z cytryny
  • płaska łyżeczka curry
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • łyżka posiekanej melisy
  • pół szklanki bułki tartej
  • 2 jajka
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Szybkie stir-fry z indykiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Sznycle cienko rozbij tłuczkiem. Natrzyj delikatnie solą i pieprzem. Pomarańczę obierz, wykrój fileciki miąższu, rozłóż na mięsie. Posyp szczyptą curry, zwiń tworząc roladki.
  2. Bułkę tartą wysyp do miski, a następnie wymieszaj z posiekaną natką pietruszki, posiekaną melisą oraz skórką cytrynową. Roladki panieruj w mące, jajkach doprawionych szczyptą soli oraz bułce tartej. Usmaż na oleju na rumiany kolor.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)