Indyk z cukinią i pomidorkami

Przygotuj jedyne w swoim rodzaju danie z indyka!

DRUKUJ PRZEPIS
Indyk z cukinią i pomidorkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 12
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 270 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 55 dag piersi z indyka
  • 30 dag cukinii
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • mały słoiczek czarnych oliwek
  • cebula
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 7 łyżek oliwy
  • 2 łyżki mąki
  • oregano
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz
Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Pierś z indyka opłucz, pokrój w dużą kostkę, oprósz pieprzem, słodką papryką, oregano. Wymieszaj i chłodź 20 minut.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidorki przekrój na pół. Cukinię pokrój na półplasterki. Indyka wyjmij z lodówki, oprósz mąką. Na patelni rozgrzej połowę oliwy, zrumień mięso. Przełóż na talerz. Wlej resztę oliwy i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dołóż mięso i cukinię. Smaż, mieszając, kilka minut. Wlej bulion, dodaj pomidorki i oliwki. Oprósz solą i pieprzem. Indyka z warzywami przykryj i duś 10 min.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)