Indyk marynowany z pieczarkami

Indyk marynowany z pieczarkami nasyci nawet największego łasucha!

DRUKUJ PRZEPIS
Indyk marynowany z pieczarkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 95 min
Ilość kalorii: 420 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • udziec indyka (ok. 1 kg)
  • 25 dag pieczarek
  • duża cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki masła
  • szklanka bulionu wołowego
  • płaska łyżka mąki
  • 4 łyżki posiekanej natki
  • płaska łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz
Krokiety z pieczarkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso natrzyj solą, pieprzem, trzema łyżkami masła, ułóż w brytfannie, piecz 40 min (190 st.)
  2. Na reszcie masła przesmaż posiekaną cebulę, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Podlej bulionem, dodaj koncentrat, tymianek, sól, pieprz. Sos zagęść mąką wymieszaną w małej ilości wody. Połowę sosu zmiksuj. Sosem polej mięso. Piecz kolejne 40 min, polewając sosem. Podawaj z upieczonymi plasterkami ziemniaków posypanymi natką, słodką papryką i solą.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)