Składniki:
Ciasto:2 szklanki wody,
1 kg mąki pszennej,
2 jajka,
4 dag drożdży, sól.
Farsz:
1 puszka ananasów,
10 dag szynki w plastrach,
30 dag sera żółtego,
przecier pomidorowy,
30 oliwek,
2 ząbki czosnku,
przyprawa do pizzy.
Przygotowanie:
Przygotować nadzienie: wycisnąć czosnek przez wyciskarkę, przysmażyć na gorącej oliwie, dodać przecier pomidorowy, zagotować z solą i przyprawą do pizzy, dodać cukier do smaku.
Cisato posmarować wystudzonym sosem pomidorowym, posypać startym na tarce żółtym serem. Ułożyć pokrojone w paski plastry szynki, salami, odcedzone z soku plastry ananasa, paprykę marynowaną, oliwki. Oprószyć przyprawą do pizzy.
Piec w temp. 220 st. C przez 20 minut.