Hamburger z jajkiem

Jeśli chcesz nieco zmienić smak dania, jakim jest hamburger z jajkiem, do masy mięsnej dodaj posiekaną natkę pietruszki, bazylię lub oliwki.

DRUKUJ PRZEPIS
Hamburger z jajkiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 35 min
Ilość kalorii: 385 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 75 dag mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 kajzerki
  • 4 liście sałaty
  • 2 pomidory
  • pół ogórka sałatkowego
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki masła
  • sól
  • pieprz
Domowe hamburgery - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Cebulę zetrzyj na tarce z małymi oczkami, odciśnij sok. Miąższ dodaj do mięsa razem z musztardą, solą i pieprzem. Wyrób masę. Uformuj z niej 4 kotlety. Piecz je na grillu po 8 min z każdej strony.
  2. Kajzerki przekrój na połowę. Na każdej połówce połóż liść sałaty, kilka plastrów pomidora i ogórka oraz hamburger.
  3. Na patelni roztop masło, usmaż 4 jajka sadzone, oprósz je solą i pieprzem. Każdy hamburger przykryj jajkiem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)