Gulasz z żołądków

Zdrowe drobiowe mięsko

Składniki:
- 60 dag żołądków drobiowych
- 30 dag pieczarek
- cebula
- 4 ziemniaki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- pół puszki kukurydzy
- sól i pieprz
- chili
- 2 łyżki oleju

Żołądki opłukać, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości, odcedzić, wywar wylać, zimne żołądki pokroić w plasterki. Pokroić pieczarki oraz cebulę i obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, dodać pokrojone żołądki, obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, zalać gorącą wodą, by zakrywała składniki, dusić 20 minut w małym ogniu. Dodać odsączoną kukurydzę, koncentrat, przyprawić solą, pieprzem, chili i jeszcze chwilę dusić. Można zagęścić mąką.
Cielęcina po serbsku (djuvec) - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (0)
KOMENTARZE (0)