Gulasz z udźca indyczego na ostro

Gulasz z udźca indyczego na ostro najlepiej podawać z ryżem basmati.

DRUKUJ PRZEPIS
Gulasz z udźca indyczego na ostro
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 25 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 400g mięsa z udźca indyczego
  • 2 ostre papryczki chilli
  • 1 słodka papryka czerwona
  • 1 słodka papryka żółta
  • 2 cebule
  • 3 ząbki obranego czosnku
  • 2 łodyżki dymki
  • olej do smażenia
  • sos sojowy
Cielęcina po serbsku (djuvec) - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki wielkości ok. 1,5 cm na 3 cm. Kawałki mięsa obsmaż na dobrze rozgrzanej patelni, aż będą mocno przyrumienione. Na drugiej czystej patelni rozgrzej olej i podsmaż plasterki czosnku, plasterki papryczki chilli i cebule pokrojoną w grube kwadraciki.
  2. Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój w spore kawałki. Dodaj do mięsa. Po dodaniu podsmażonej cebuli i czosnku dolej pół szklanki bulionu i sos sojowy. Wymieszaj. Wszystko razem duś w otwartej patelni około 10 minut.
  3. Na 3 minuty przed końcem dodaj dymkę pokrojoną w grube kawałki. Dopraw solą do smaku.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)