Gulasz z kaszą w wersji light

Dbając o figurę nie musisz rezygnować z dań, które uwielbiasz. Wystarczy, że przygotujesz je w nieco lżejszej wersji!

DRUKUJ PRZEPIS
Gulasz z kaszą w wersji light
A. Rogalski
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 240 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag wołowiny
  • olej
  • 1 cebula
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • 10 dag pieczarek
  • pół marchewki
  • 10 dag kaszy gryczanej
  • masło
  • sól, pieprz
Wołowina po meksykańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Mięso pokrój w małą kostkę lub paski. Obsmaż na oleju. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Pieczarki pokrój w plasterki, usmaż na maśle.
  2. Przygotowane składniki wrzuć do rondla. Dodaj pokrojoną marchew, ziele angielskie i listek laurowy. Wlej pół szklanki wody. Gotuj do miękkości. Na koniec przypraw do smaku. Podawaj z kaszą.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)