Gulasz węgierski

Gulasz węgierski będzie miał pełniejszy smak, gdy podlejesz go rosołem... Pycha!

DRUKUJ PRZEPIS
Gulasz węgierski
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 70 min
Ilość kalorii: 470 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 80 dag wieprzowiny na gulasz (np. łopatki)
  • 3 duże cebule
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 3 średnie papryki
  • 5 ząbków czosnku
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki ostrej mielonej papryki
  • łyżka słodkiej papryki
  • 5 dag masła
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
Wieprzowina ze śliwkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz mąką i przesmaż na połowie masła. Wlej bulion i duś pod przykryciem 20 minut.
  2. Na reszcie masła podsmaż pokrojoną w paski paprykę z drobno posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem. Dodaj do mięsa razem z pomidorami wraz z zalewą, papryką słodką i ostrą, duś 30 minut.
  3. Gulasz węgierski dopraw solą oraz pieprzem, podgrzewaj jeszcze 10 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)