Grzyby pasteryzowane

Zachowaj ten jesienny smak!

DRUKUJ PRZEPIS
Grzyby pasteryzowane
A. Rogalski
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 80 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg grzybów, np.: borowików, podgrzybków, maślaków, koźlaków
  • 2 cebule
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3–4 ziarna ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • łyżeczka cukru
  • łyżka soli
Krokiety z kapustą i grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Grzyby oczyść, odetnij trzony. Kapelusze opłucz, wrzuć na osolony wrzątek z dodatkiem pokrojonej cebuli, soku z cytryny i przypraw. Gotuj ok. 10 min.
  2. Grzybami napełnij słoiki, zalej je gorącą wodą z gotowania.
  3. Słoiki zamknij, wstaw do dużego garnka wyłożonego papierowym ręcznikiem. Zalej gorącą wodą, tak by sięgała nieco poniżej pokrywek. Pasteryzuj ok. 50 min, licząc od momentu zagotowania się wody.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)