Grzyby duszone w śmietanie

Zamiast suszonego tymianku, możesz dodać do potrawy świeży, wtedy będzie smakowała jeszcze wyborniej

DRUKUJ PRZEPIS
Grzyby duszone w śmietanie
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 380 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag małych borowików
  • duża cebula
  • szklanka śmietany kremówki
  • 1/2 szklanki śmietany 18-proc.
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki mąki
  • suszony tymianek
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
Krokiety z kapustą i grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Na patelni rozgrzej połowę masła, usmaż oczyszczone grzyby z posiekaną drobno cebulką. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
  2. Resztę masła roztop w rondlu, wsyp mąkę i mieszając, wlej śmietanę. Dopraw do smaku. Dodaj usmażone grzyby, gotuj razem 5 minut na wolnym ogniu. Dopraw sos do smaku sporą ilością tymianku i ew. solą i pieprzem. Posyp natką pietruszki. Podawaj z ziemniakami z wody.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)