Grzybowa zupa zabielana

Super pomysł na jesienną zupę!

DRUKUJ PRZEPIS
Grzybowa zupa zabielana
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 95 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag grzybów 
  • listek laurowy
  • 3–4 ziarna ziela angielskiego
  • marchewka
  • pół pietruszki
  • kawałek selera
  • cebula
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • 100 ml śmietany
  • koperek lub natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Krokiety z kapustą i grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Grzyby oczyść, opłucz, większe pokrój na kawałki, zalej 2 l zimnej wody. Zagotuj, zdejmij pianę. Dodaj przyprawy, gotuj ok. 15 min.
  2. Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, pokrój w plasterki lub kostkę, dodaj do zupy.
  3. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zrumień na maśle, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 15 min.
  4. Zupę zapraw mąką rozmieszaną ze śmietaną, zagotuj. Dopraw do smaku. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem lub natką.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)