Grillowane jabłka faszerowane kaszanką

Grillowane jabłka faszerowane kaszanką zaskoczą każdego z zaproszonych na wiosenne grillowanie gości!

DRUKUJ PRZEPIS
Grillowane jabłka faszerowane kaszanką
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże jabłka
  • 15 dag kaszanki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 korniszony
  • 3–4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
  • majeranek
  • tymianek
  • mielona papryka
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Jabłka umyj, odetnij wierzchy i łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami uważając, żeby nie zrobić dziury na wylot. Skrop w środku sokiem z cytryny i oprósz tymiankiem.
  2. Kaszankę wyjmij z osłonki, rozgnieć widelcem. Cebulę obierz i opłucz. Odkrój cztery plasterki a resztę drobno posiekaj. Dodaj do kaszanki razem z pokrojonymi w drobną kostkę korniszonami oraz ugotowaną kaszą gryczaną. Dopraw majerankiem, mieloną papryką, solą oraz pieprzem.
  3. Wydrążone jabłka napełnij przygotowanym farszam z kaszanki. Każde przykryj plasterkiem cebuli i zawiń w folię aluminiową.
  4. Ułóż na ruszcie grilla i piecz około 30 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)