Grillowana wołowina ze słoniną

Grillowana wołowina ze słoniną to danie dla wielbicieli grillowanych potraw. Zobacz nasz przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Grillowana wołowina ze słoniną
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag chudej wołowiny
  • 10 dag słoniny
  • szklanka piwa
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • sól, pieprz
  • sos chrzanowy
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na dość długie paski o szerokości ok. 3 cm i grubości ok. 1 cm.
  2. Paski mięsa wołowego włożyć do szklanej miski, zalać piwem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
  3. Słoninę pokroić na niezbyt cienkie plasterki.
  4. Paski wołowiny osączyć z piwa, oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Z jednej strony posmarować musztardą, położyć plaster słoniny, zwinąć roladkę. Można spiąć wykałaczką.
  5. Przygotowane roladki ułożyć na dobrze rozgrzanym ruszcie. Piec po 20–25 minut z każdej strony. W trakcie pieczenia można polewać piwem. Gotowe roladki podawać z sosem chrzanowym.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)