Grillowana karkówka w piwnej marynacie

Grillowana karkówka w piwnej marynacie to tradycyjna potrawa z grilla. Jeśli jeszcze nie umiesz jej przygotowywać, koniecznie sprawdź nasz przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Grillowana karkówka w piwnej marynacie
STOCKFOOD/FREE
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg karkówki
  • puszka piwa
  • 4 ząbki czosnku
  • przyprawa do grilla (papryka słodka, oregano, tymianek)
  • sól, pieprz
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety o grubości 1 cm. Następnie każdy lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć obranym i drobniutko pokrojonym czosnkiem i przyprawami.
  2. Mięso przełożyć do szklanego naczynia, zalać piwem i odstawić na całą noc.
  3. Kotlety układać na rozgrzanym grillu. Nie należy piec nad otwartym ogniem. Na ruszcie położyć mięso dopiero wtedy, gdy na węglu pojawi się biały nalot. Piec po 10 minut z każdej strony. W trakcie pieczenia można polewać piwem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)