POLECAMY

Grejpfruty z grilla

Pyszne, grillowane owoce mogą stanowić ciekawy deser podczas majówkowej imprezy! Sprawdź nasz przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 różowe grejpfruty
  • 8 łyżek cukru pudru
  • łyżka masła
Przygotowanie:
  1. Grejpfruty umyć, osuszyć, przekroić w poprzek na połówki. Oddzielić ostrym nożykiem miąższ od skórki, ale nie wyjmować.
  2. Połówki owoców przełożyć na tackę do grillowania. Posypać grubo cukrem pudrem. Masło podzielić na małe grudki, położyć na wierzchu owoców.
  3. Owoce grillować na rozgrzanym ruszcie. Zdjąć, gdy cukier się roztopi. Podawać ze schłodzonym łagodnym białym winem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)