POLECAMY

Gotuj z Okrasą: Młoda kapusta i kalarepka z pulpetami wieprzowymi

Danie to wspaniale łączy łagodny smak młodych warzyw ze zdecydowanym, ostrym aromatem mięsnych kuleczek. No i jak pięknie się prezentuje!

Przygotow. 40 min
Porcja 480 kcal
Koszt porcji 4,40 zł

Przepis na 3 porcje: - 70 dag młodej kapusty
- młoda kalarepa
- 10 dag masła
- łyżka koncentratu pomidorowego
- łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 2 obrane pomidory
- ostra papryczka
- czerwona cebula
- 2–3 ząbki czosnku
- jajko
- 25 dag mielonego mięsa wieprzowego
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 5 dag liści świeżego szczawiu
- 200 ml bulionu
- pęczek świeżej kolendry
- 3–4 gałązki koperku
- sól
- pieprz
- oliwa

Kulinarne inspiracje - forum >>
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)